Menu

Förpackningar


Jewelcase


cd-jewelcase1Jewelcasen är den ursprungliga CD förpackningen som har använts sedan CD skivan släpptes första gången  året 1982. Det är ett tre-dels plastfodral, som mäter 142 mm x 125 mm x 10 mm, vanligtvis innehållande en CD-skiva tillsammans med booklet och traycard. Två genomskinliga motsatta halvor är  ihopsatta för att skapa förpackningen, baksidan innehållande media facket med plats för skivan i hålet. Alla tre delarna är gjorda av injektion-gjuten polystyren.

Den främre luckan innehåller två, fyra eller sex flikar för att hålla texthäftet på plats. Bookleten är normalt sett ett 120 mm x 120 mm häfte, eller ett enda 242 mm x 120 mm blad  som viks på mitten. Dessutom finns det oftast ett traycard-kort, 150 mm x 118 mm, under mediafacket innehållande spårets namn, studio, upphovsrätt och annan information. På baksidan  är kortet vikt till en U-skepnad, med sidokanterna  synliga längs bredsidan (ofta kallad ryggrad) av förpackningen. Dessa innehåller oftast namnet på release och artist, och ofta är etiketten eller kataloginformation tryckt på dem, och är utformade för att vara synliga när det förpackningen lagras vertikalt, ”bok-stil’.

Läs mer för Prisinformation
>> Läs mer för Prisinformation…


Slimcase


cd-slimcase1
Slimcase är en tunnare variant av Jewelcase och saknar trycksak bakom skiva. Detta alternativ passar bäst för singel samt promotionsläpp. Vikten för slimcase, trycksak och skiva brukar hamna på runt 60 gramm per styck.

Slimline jewelcases som är hela namnet, är förpackningar som blivit  populära hos EU-tillverkade CD singlar, och har blivit en standard för platsbesparande förpackningar för brända cd-rom skivor. De flesta av dessa förpackningar mäter 142 mm x 125 mm x 5 mm, vilket är ungefär halva tjockleken på ett vanlig CD case och tillåter dubbelt så många cd-skivor att förvaras i samma utrymme. De har i allmänhet inte något utrymme för en fullständigt häfte, bara ett enkelt blad till låtlistan eller omslagsbilden. Till skillnad från vanliga jewelcases , består slimcases  av två delar i stället för tre och har ej  plats för en etikett/Traycard. Huvuddelen av slimcases tillverkas främst av genomskinligt eller transparent polystyren, och ofta är tillgängliga i flera färger. Vissa tidiga CD-RW-media var förpackade i slimcases  som faktiskt var något större än typiska,  dock fortfarande passande för att få plats i ett vanlig CD-ställ.

Läs mer för Prisinformation

>> Läs mer för Prisinformation…


Digipak


cd-digipak1
Begreppet ”digipak” avser en viss typ av CD-fodral, som i huvudsak består av en plast CD fack som limmas inuti ett vikbart kartongomslag. Trots att det en gång enbart gällde patenterade digipak förpackningen, så har begreppet blivit ett vida spritt varumärke vanligtvis använt i förhållande till alla kartongbaserade CD-fodral. Trots att det tillverkas av papper, var de en gång sedda som ett miljövänligare alternativ till jewelcases. De är mindre vanliga än jewelcases på grund av högre produktionskostnader och lägre motståndskraft för slitage (särskilt i butik). Detta format kan bestå av 2, 3 eller 4 paneler och inehålla 1 eller två skivor. Vanligtvis används denna förpackning när man vill göra ett dubbelsläpp med CD och DVD i ett. Måtten för Digipaken brukar överensstämma med Jewelcases och får således plats i vanliga CD hyllor. Själva Digipaken kan även innehålla booklets och kan antingen häftas, limmas eller sättas inuti en skåra i fodralet.

Läs Mer för Prisinformation

>> Läs mer för Prisinformation…


Digifiles 4P / 6P / 8P


cd-digifiles1
Digifiles är ett utmärkt alternativ till våra Digipaks då de inte har några plastdelar samtidigt som de kommer med rygg så att de syns i CD hyllan. De är billigare och kostar mindre att skicka med post vilket gör dem till ett perfekt val för försäljnings- samt Promotionsyften. Våga satsa på en annorlunda förpackningslösning som garanterat kommer att dra till sig uppmärksamhet! De passar utmärkt till både CD och DVD släpp och kommer i en mängd olika utformingar så du verkligen kan skräddarsy ditt projekt.

Läs mer för Prisinformation

>> Läs mer för Prisinformation…

Sida 1 av 212

ANDRA TYPER

Hittar ni inte det ni söker? Klicka här!

Erbjudanden

banner
banner
banner
banner

Våra PriserÖversätt

Sociala Medier

  • 30 posts
  • 22 comments
  • 0 followers
  • 0 fans
  • 0 subscribers
  • 0 followers

Snabbinfo

CD Tryck, CD Pressning samt CD Tillverkning syftar på skivor som skapas som en perfekt kopia av en Glas Master. Vid upplagor mindre än 500 st så är det klokt att använda sig av CD Bränning, då blanka skivor kopieras och man oftast klistar på designen på skivan istället för att trycka Offset

Samarbetspartners