Guider

Original & Masterfiler + Uppladdning

Vi kan ta emot era originalarbeten som högupplösta pdf, psd, eps, tiff, coreldraw och ai filer  för omslagsformaten och CD Tryck. När det gäller bilder så behöver alla bilder vara minst 300 dpi upplösning och CMYK färgformat. När det gäller färgprofiler så är det enklast om ni skickar med eran och vi kan anpassa oss efter det.

Här nedan föjer en beskrivning på hur ni enklast kan leverara Ljud och Bild Mastern till oss.
(Omslagsfilerna och Labeltrycket kan ni ladda upp på samma sätt!)

Med anledning av att det faktiskt tar upp till en vecka snabbareatt ladda upp allt material som ska tryckas digitalt så kommer härmed en genomgång för hur man går tillväga:

För PC Användare:
1. Först: Ladda ner Imgburn
http://www.imgburn.com/index.php?act=download
2. Installera programmet.
3. Skapa en image fil av skivan. Man kan sedan enkelt kontrollera omallt gått rätt till genom att antingen bränna ner imagefilen igen eller genom att montera skivan virtuellt med hjälp av tex http://www.disk-tools.com/download/daemon
4. Tanka sedan upp filerna på vår uppladdningstjänst där ni kan skydda ert innehåll till  vår partnertjänst med servar i Skandinavien där det funkar lite snabbare om ni har slö uppkoppling

– www.filemail.com (till adress info@basementality.se).

http://basementality.wetransfer.com

Alternativt laddar ni upp allt via vår FTP server till en mapp med ert projektnamn.

FTP Username: cdexpress@basementality.net
FTP Server: ftp.basementality.net
FTP Server Port: 21
SFTP Server Port: 8286
Lösenord: cdexpress: 247365

Mac användare kan skapa image bilder med Toast Professional och köra CyberDuck FTP program!

5. Vi jobbar i normala fall mot 50% förskottsbetalning tills vi har allt klart. Sen skickar jag över bildbevis på att allt tillverkats. Direkt efter att återstående summa betalats in skickar vi över paketet med FedEx/TNT.

Du kan även betala till vårt Paypalkonto info@basementality.se
Det dras ju av lite när man för över så för detta sätt tar vi i vanliga fall 3% på summan.

CD-TEXT

CD-text information kan kodas på en cd under mastering eller replikering. Vi kan att koda CD-text gratis och denna CD-text kommer att inkludera skivtitel, spårtitel och artist. Dock vara medveten om att endast kompatibla spelare kan visa CD-text. Dessa kan innefatta bilstereos, Hi-Fi-system, vissa DVD-spelare, bärbara cd-spelare, etc. Inte alla CD / DVD-spelare är CD-text kompatibla.

Den text du ser när du sätter in en CD-skiva i datorn är inte på den CD-text kodad på skivan. Datorer kan inte identifiera CD-text. Texten information för din cd endast visas med hjälp av dator-enheter om du först lämna de uppgifter till online-CD databaser. När du har skickat informationen, kommer texten att visas varje gång din cd sätts in i en dator som är ansluten till Internet.

CD databaser är: CDDB, FreeDB, AMG Lasso och MusicBrainz.

• Information om hur du skickar till CDDB mediTunes spelaren hittar du här
  • Information om hur du skickar till AMG Lasso hittar du här
  • Information om hur du skickar till MusicBrainz hittar du här
  • Information om hur du skickar till FreeDB hittar du här

Det är lämpligt att registrera verket hos alla fyra databaser eftersom olika aktörer använder olika datatjänster.

Det är alltid bäst att använda en tillverkad  CD för inlämning snarare än en CDR skiva. Små tidsskillnader mellan de två kan orsaka en replikerad CD som felaktig tolknas av databasen om man lagt till verket via en CDR.

Frakt & Leveranser:

Sedan den 15e September 2010 måste man även ansöka om EORI nummer ifall man importerar varorna via ett bolag.

Läs mer om detta i detalj på Tullverkets sida:

För att spåra paketet är det bäst att använda sig av TNTs egna system:

Normalt sett är det bäst att ta kontakt med TNTs kundtjänst på 020 960 960 och upge sitt trackingnummer för att sedan ta reda på mer information om Importen och status på förtullning/leverans. TNT kräver oftast en kopia på  betalningsunderlag eller kvitto på betalning som motsvarar skivornas värde. Om det skulle vara så att de inte fått det av sin Malaysiska motpart så kan vi skicka dessa underlag mot förfrågan. Oftast brukar de inte hålla på varorna särskilt länge om man följer deras direktiv och är angelägen om att få ut skivorna snarast möjligt! Säg gärna till om det skulle behövas något mer!

Tullsatsen på Inspleade CD-Skivor är nu enbart 3,5%

Länken till denna information hos Tullverkets TARIC system:

http://taric.tullverket.se/taric/bin/tagNrDetaljerFrame.cgi?n=8523403100&valuta=SEK&g=&geo_area_id=&i=I&d=2007-01-21&a=&lang=SV&s=S%F6k

ANDRA TYPER

Hittar ni inte det ni söker? Klicka här!

Erbjudanden

banner
banner
banner
banner

Våra Priser

Översätt

Sociala Medier

• 30 posts
  • 22 comments
  • 0 followers
  • 0 fans
  • 0 subscribers
  • 0 followers

Snabbinfo

CD Tryck, CD Pressning samt CD Tillverkning syftar på skivor som skapas som en perfekt kopia av en Glas Master. Vid upplagor mindre än 500 st så är det klokt att använda sig av CD Bränning, då blanka skivor kopieras och man oftast klistar på designen på skivan istället för att trycka Offset

Samarbetspartners