Menu

Frågor & Svar

F: Vad är det för skillnad mellan pressade och brända skivor?

S: Brända skivor är alltså CD-R skivor som skapas genom att man duplicerar originalskiva genom att ”kopiera” informationen från den över till en tom CD. Detta sätt lämpar sig främst för mindre upplagor upp till cirka 400 skivor. Trycket på skivan är antingen genom inkjet skrivare, thermoprint eller klistermärken.

Pressade skivor är en industrimetod där man först skapar en glasmaster av originalskivan. Sedan pressas resterande avbildningar genom att man trycker ut spåren från glasmastern på den nya upplagan. Detta sätt lämpar sig främst för större volymer från och med 500 st. Trycket på själva skivan är offset eller silkscreen  tryck i 1 till 5 färger.

F: I vilka format kan jag leverera mastern?

S: Fysisk skiva, Imagefiler (.bin/.cue/.cdt, img, nrg, sd2, ddp2 etc) funkar! Skicka gärna med en textfil som beskriver all kodning och CD-Text för mastern.

F: Kan ni hjälpa oss med ISRC och EAN/UPC kodning?

Vi kan för tillfället inte erbjuda själva koderna men vi kan vid förfrågan hjälpa er att bränna ner dessa vid skapandet av masterskivan.

F: Hur lång är leveranstiden?

S: Normalt sett tar vi fram allt på cirka en vecka. Leveranstiden är sedan allt från 3 till 9 dagar beroende på fraktsätt. FedEx levererar på 3 till 4 dagar och TNT tar 7 till 9 dagar på sig.

F: Vart sitter ni själva?

S: Produktionen sker strax utanför Kuala Lumpur i Malaysia och vi har även representanter i Australien, England och Skandinavien.

F: Hur Ser betalningsvillkoren ut?

S: 50% Förskottsbetalning samt 50% innan leverans mot bildbevis. Faktura kan erbjudas för återkommande kund med god kreditstatus.Ni kan betala till vårt bankkonto i Australien eller via Paypal.

F: Hur funkar det med MOMS och TULL avgifter?

S: Vid import från icke-EU land är momssatsen 25% och tullavgiften 10% på ljudskivor, 3% på Videoskivor samt 0% på andra typer av skivor för maskinavläsning.

ANDRA TYPER

Hittar ni inte det ni söker? Klicka här!

Erbjudanden

banner
banner
banner
banner

Våra PriserÖversätt

Sociala Medier

  • 30 posts
  • 22 comments
  • 0 followers
  • 0 fans
  • 0 subscribers
  • 0 followers

Snabbinfo

CD Tryck, CD Pressning samt CD Tillverkning syftar på skivor som skapas som en perfekt kopia av en Glas Master. Vid upplagor mindre än 500 st så är det klokt att använda sig av CD Bränning, då blanka skivor kopieras och man oftast klistar på designen på skivan istället för att trycka Offset

Samarbetspartners